Al den snak om læring

Al den snak om læring

215,20 DKK (269,00 DKK inkl. moms)

Forfatter: Steen Beck År: 2017 Sideantal: 238 Forlag: Frydenlund
Varekategorier: , , , , ISBN: 9788771188042.

Produktbeskrivelse

To positioner har præget læringsdebatten de senest år:

  1. Læring skal redde os danskere i den globale konkurrence!
  2. Læring bør ikke måles og vejes!

Det er endt i mudderkastning, fordomme og sniksnak. Men læringsdebatten bør ikke handle om at diskutere og kritisere, men om at bidrage til, hvordan man kan forstå selve kernen i al uddannelse: relationen mellem den under­visende lærer og den lærende elev.

SDU-forsker Steen Beck mener, at vi bør finde seriøse og undersøgende måder at diskutere på. I Al den snak om læring har han derfor genlæst den klassiske læringsteori fra Vygot­sky og Piaget, som han krydser med de moderne positioner fra bl.a. Hattie og Biesta. Det åbner for en helt ny position: det socio-eksistentielle per­spektiv.

Denne tredje vej fokuserer på læringens sociale og kulturelle kontekst, det enkelte menneske, der lærer, samt på en vedvarende interesse for frihed og styring i under­visningen. Det baner vej uden om den fastlåste debat og viser hen til et perspektiv, hvor der er plads til selve læringen.

Bogen henvender sig til alle, der underviser i den danske grundskole og på ungdoms­uddannelserne, samt alle, der forsker i eller tager beslutninger på området.

Yderligere information

Vægt 0.475 kg