Børnelivet i velfærdsstatens hænder

Børnelivet i velfærdsstatens hænder

Børnelivet i velfærdsstatens hænder

269,00 kr. (336,25 kr. inkl. moms)

Beskrivelse

Børnelivet i velfærdsstatens hænder

Børnelivet i velfærdsstatens hænder – en kritik af samtidens opvækstvilkår for vores yngste børn er en forskningsbaseret debatbog. Bogen beskriver det lille barns udvikling og behov for nærværende og opmærksomme voksne – og den afgørende betydning, det har for barnets udvikling af social kognition, sprog, empati, selvværd og meget andet på både langt og kort sigt. Men ser man på kvaliteten i de danske dagtilbud, er de for en dels vedkommende ikke på et tilstrækkeligt niveau til at kunne dække børnenes behov.   

 
En gruppe forældre ønsker derfor at have denne opgave selv. De tager konsekvensen og vælger at passe deres barn derhjemme. For hjemmepasning giver forældrene muligheden for selv at være den konstante, nærværende, opmærksomme voksne i barnets liv, der kan skabe vedvarende tætte og trygge relationer til barnet. Dermed generobrer forældrene muligheden for at give deres barn det, som deres forældreinstinkter byder dem. En sådan beslutning har dog konsekvenser for karriere og økonomi, og den fordrer politisk opbakning og handlekraft. 
 
Bogen giver en stemme til de hjemmepassende forældre. Og med udgangspunkt heri, forskningen om små børns udvikling og kvaliteten i danske dagtilbud præsenteres nogle konkrete forslag til, hvordan vi kan ændre vilkårene for de yngste børn og deres familier.   
 
Ole Henrik Hansen er praktikeren, der blev professor i småbørnspædagogik. Han forsker blandt andet i pædagogiske betingelser for de afgørende relationer mellem voksne og børn og mellem børnene i dagtilbud.

Yderligere information

Vægt 0,6 kg
  • Forfatter: Ole Henrik Hansen
  • År: 2024
  • Sidetal: 238
  • Forlag: Dafolo A/S

Relaterede produkter

Login

Registrering

Registrer dig for at oprette dig som digital abonnent – eller for at se dine seneste ordrer – redigere din leverings- og fakturerings-adresse – eller redigere dit kodeord og kontoinformation.

Hvis du oplever problemer med at registrere dig, så venligst skriv til
bogbutik@paedagogiskforum.dk, så opretter vi kontoen for dig.

Allerede bruger, men glemt dit kodeord?

[user_registration_form id="74967"]