Den styrkede pædagogiske læreplan – Grundbog til dagtilbudspædagogik 2.udgave

Den styrkede pædagogiske læreplan

Den styrkede pædagogiske læreplan – Grundbog til dagtilbudspædagogik 2.udgave

– Grundbog til dagtilbudspædagogik, 2. udgave

339,00 kr. (423,75 kr. inkl. moms)

Beskrivelse

Den styrkede pædagogiske læreplan

– Grundbog til dagtilbudspædagogik, 2. udgave

 

Bemærk: Dette er 2. udgaven af bogen Den styrkede pædagogiske læreplan – grundbog til dagtilbudspædagogik fra 2018. Den indeholder hele seks nye kapitler.

I foråret 2018 blev der vedtaget ændringer til dagtilbudsloven, som blandt andet

har til formål at styrke kvaliteten i dagtilbud gennem en styrket pædagogisk læreplan. Disse ændringer tydeliggør blandt andet et fælles pædagogisk grundlag for alle dagtilbud med fokus på at etablere gode læringsmiljøer for alle børn i alle hverdagens situationer, fra leg og spontane situationer over vokseninitierede aktiviteter til rutiner.

Formålet med denne bog er at bidrage med et nyt og relevant vidensgrundlag, der kan understøtte realiseringen af de nye lovændringer og den tilhørende bekendtgørelse. Bogen retter sig mod det grundlæggende pædagogiske fundament, der beskrives og vægtes i lovgivningen og i Master for en styrket pædagogisk læreplan.

Bogens 14 kapitler behandler følgende centrale emner i det pædagogiske grundlag:

Den brede læringsforståelse

Det gode børneliv, børnesyn og børneperspektiver

Faglig ledelse og organisering af læringsmiljøer

Tværfagligt samarbejde, åbent dagtilbud og sammenhæng i børnenes liv

Børn i udsatte positioner

Dokumentation og evalueringskultur

Forældresamarbejde

I bogen anlægges et empirisk og videnskabeligt perspektiv på dagtilbudspædagogik og pædagogisk praksis, og der tages afsæt i den seneste viden på området. Bogen er skrevet med udgangspunkt i et samarbejde mellem professionshøjskolerne og af forfattere, der på forskellig vis er knyttet til undervisning, udvikling og forskning på professionshøjskolerne.

Bogen fungerer som grundbog til faglige ledere, studerende og pædagogisk personale på grund-, efter- og videreuddannelse på dagtilbudsområdet. Bogen henvender sig desuden til alle, der beskæftiger sig med dagtilbud, og som ønsker en indføring i det fælles pædagogiske grundlag for dagtilbudsloven.

Yderligere information

Vægt 1 kg
  • Forfatter: Trine Holst Mortensen (red.), Torben Næsby (red.), Line Togsverd, Hanne Hede Jørgensen, Mette Lykke Gravgaard, Anders Skriver Jensen, Camilla Wessman, Tina Hjortshøj, Margit N. Mikkelsen, Pia Beier Lund, Kurt Bendix-Olsen, Ida Schwartz, Susanne Elbæk, Trine Høegh, Felicia Lillelund, Marianne Bech Larsen, Thomas Rohde S. Albrechtsen
  • År: 2020
  • Sidetal: 357
  • Forlag: Dafolo

Relaterede produkter

Login

Registrering

Registrer dig for at oprette dig som digital abonnent – eller for at se dine seneste ordrer – redigere din leverings- og fakturerings-adresse – eller redigere dit kodeord og kontoinformation.

Hvis du oplever problemer med at registrere dig, så venligst skriv til
bogbutik@paedagogiskforum.dk, så opretter vi kontoen for dig.

Allerede bruger, men glemt dit kodeord?

[user_registration_form id="74967"]