Empati i skolen – kritisk literacy og medborgerskab

Empati i skolen – kritisk literacy og medborgerskab

199,96 kr. (249,95 kr. inkl. moms)

Beskrivelse

Empati i skolen

– kritisk literacy og medborgerskab

Hvordan ruster vi eleverne til fremtidens samfundsmæssige udfordringer uden at tage modet fra dem? Hvordan kan undervisningen i skolens fag bidrage til elevernes udvikling af demokratisk handlekompetence?

Nicole Mirra er politisk engageret såvel i sin bog som sit virke som underviser. Hun peger med udgangspunkt i kritisk literacy på den mulige forbindelse mellem underviserens og skolens samfundsengagement og elevernes aktive medborgerskab.

Gode literacykompetencer er forudsætningen for at klare sig godt i livet og samfundet, men som lærer kan det være udfordrende at koble undervisningen i sprog og tekster til skolens overordnede formål. Mirra introducerer her begrebet kritisk empatisk medborgerskab som sit bud på en sådan kobling og viser med en mængde eksempler, hvordan demokratisk handlekompetence og samfundssind kan gribes an fra et fagligt ståsted.

Yderligere information

Vægt0,6 kg
 • Forfatter: Nicole Mirra
 • Sidetal: 168
 • Forlag: Klim

Relaterede produkter

Login

Registrering

  Registrer dig for at oprette dig som digital abonnent – eller for at se dine seneste ordrer - redigere din leverings- og fakturerings-adresse - eller redigere dit kodeord og kontoinformation.

  Hvis du oplever problemer med at registrere dig, så venligst skriv til
  bogbutik@paedagogiskforum.dk, så opretter vi kontoen for dig.

  Allerede bruger, men glemt dit kodeord?