Filosofiske fortællinger om værdier

Filosofiske fortællinger om værdier

Filosofiske fortællinger om værdier

I opdragelse og uddannelse er værdier et nøgleord. Værdier er det, som vi vil gå gennem ild og vand for. Værdier er en umistelig kerne i dannelse, personlig udvikling, historisk og social bevidsthed.

70,40 kr. (88,00 kr. inkl. moms)

Ikke på lager

Beskrivelse

I opdragelse og uddannelse er værdier et nøgleord. Værdier er det, som vi vil gå gennem ild og vand for. Værdier er en umiste-lig kerne i dannelse, personlig udvikling, historisk og social be-vidsthed. Værdier fører vi frem foran os som et skjold, som et personligt værn – men også i forståelse for, at vi deler dem med andre. Men hvordan, hvorfor og hvilke andre? Det er ret nemt at hævde en værdi: Jeg går ind for frihed! Det er meget vanskeligere at leve, handle og forstå verden i overens-stemmelse med et værdisystem. Og det er endnu mere komplice-ret at skulle stå som rollemodel og opdrager overfor børn, som forælder, pædagog eller lærer. De bedste kilder til indlevelse i og forståelse af værdier er fortæl-linger: Fra myter og eventyr til anekdoter, vitser, lyrik og store romaner bæres værdier til skue. De uddybes og analyseres i en systematisk, filosofisk ramme i grupper: Fundamentale værdier Eksistentielle værdier Sædelige værdier Sociale værdier Transcendente og religiøse værdier. Værdier lader sig ikke længere formidle med stok og disciplin, men fordrer forhandling, forståelse, nysgerrighed og handling. Denne bog kan hjælpe dig i din uddannelse, som professionel eller som myndig voksen til at kunne stå kritisk til ansvar, og argumentere for værdier som andet end tomme ord og fraser.

Yderligere information

Vægt0,4 kg

Relaterede produkter

Login

Registrering

Registrer dig for at oprette dig som digital abonnent – eller for at se dine seneste ordrer – redigere din leverings- og fakturerings-adresse – eller redigere dit kodeord og kontoinformation.

Hvis du oplever problemer med at registrere dig, så venligst skriv til
bogbutik@paedagogiskforum.dk, så opretter vi kontoen for dig.

Allerede bruger, men glemt dit kodeord?

[user_registration_form id="74967"]