Gode rammer – Indretning af dagtilbud inspireret af Nest

Gode Rammer

Gode rammer – Indretning af dagtilbud inspireret af Nest

200,00 kr. (250,00 kr. inkl. moms)

Beskrivelse

Gode rammer

– Indretning af dagtilbud inspireret af Nest

Rummet er den tredje pædagog. Brug det!

Rum og rammer påvirker vores adfærd og trivsel. Det gælder også børn i daginstitutioner. Derfor skal der nyt fokus på institutionens rum og rammer. Der skal flyttes rundt, ryddes ud, og det, vi allerede har, skal bruges på nye måder. Det kræver hverken dyre arkitektløsninger eller nyt inventar. Det er bare at gå i gang.

Med bevidste valg kan vi skabe et tydeligt kodet rum, hvor man ved, hvad man skal, hvor ting bor, og hvor indretningen skaber tryghed og fremmer trivsel, leg og læring. Det handler fx om ryddelige rum, nem oprydning, energibaner, balance, signaler og sortering.

GODE RAMMER er en praktisk guide til at indrette og bruge de fysiske rammer i institutionen, så de understøtter børnenes leg og læring. Inspireret af Nest-pædagogikken er det målet, at rammerne afspejler ambitionen for det pædagogiske arbejde og målene i den styrkede pædagogiske læreplan.

Bogen er fuld af gode løsninger og eksempler på, hvordan man nemt og med få midler kan forbedre rammerne i daginstitutionen. For det meste er det endda både gratis og gør alle glade. Grundidéen stammer fra specialpædagogikken, hvor man bevidst arbejder med at fjerne alt, der kan aflede og forstyrre, og fremme det, der har en funktion og en værdi.

Stine Clasen og Christina Baluna Hostrup er pædagogiske konsulenter på børne- og ungeområdet i Aarhus Kommune. De har mange års erfaring med at udvikle og gennemføre faglige indsatser og inkluderende fællesskaber på skoler og i institutioner og har været med til at indføre Nest-pædagogikken i Danmark.

Yderligere information

Vægt 0,4 kg
  • Forfatter: Stine Clasen & Christina Baluna Hostrup
  • År: 2023
  • Sidetal: 152
  • Forlag: Dansk Psykologisk Forlag

Relaterede produkter

Login

Registrering

Registrer dig for at oprette dig som digital abonnent – eller for at se dine seneste ordrer – redigere din leverings- og fakturerings-adresse – eller redigere dit kodeord og kontoinformation.

Hvis du oplever problemer med at registrere dig, så venligst skriv til
bogbutik@paedagogiskforum.dk, så opretter vi kontoen for dig.

Allerede bruger, men glemt dit kodeord?

[user_registration_form id="74967"]