Guide til sprogarbejdet i dagtilbud

Guide til sprogarbejdet

Guide til sprogarbejdet i dagtilbud

199,20 kr. (249,00 kr. inkl. moms)

Beskrivelse

Guide til sprogarbejdet i dagtilbud

Udkommer d. 18-03-2024

For at få en god sprogforståelse skal børn deltage i et meningsfyldt kommunikativt samspil i hverdagen.

Børns sprog udvikler sig i samspil med andre. Jo mere vi voksne ved om udviklingen af børns sprog, jo bedre kan vi understøtte de naturlige og komplekse processer i sprogudviklingen. Det handler om hele barnets udvikling og om sprog- og samspilsstrategier.

Guide til sprogarbejdet i dagtilbud har fokus på sproglige læringsmiljøer og sprogarbejde med mindre grupper af børn. De voksne kan understøtte sprogmiljøet med indretningen af rum og legeområder, ved at prioritere og understøtte legen – og ved at tale med børnene og udforske og udfordre deres sprogverden.

For at få en god sprogforståelse skal børn deltage i et meningsfyldt kommunikativt samspil i hverdagen. De lærer gennem leg og med kroppen forrest – i et tæt samspil med de voksne. Bogen giver generel viden om børns sprogudvikling og beskriver, hvordan man opbygger et solidt sprogligt læringsmiljø, laver sprogvurderinger og brugbare handleplaner i samarbejde med logopæder og forældre.

Bogen bygger på aktuel forskning og er fyldt med sprogstimulerende aktiviteter og lege, sprogstrategier og fokuspunkter, som er lette at indarbejde i dagligdagen i dagtilbuddet.

Bogen henvender sig til alle faggrupper, der arbejder med børn i dagtilbud – pædagoger, dagplejere, logopæder, vejledere og studerende på pædagoguddannelsen.

Om forfatteren:
Laura Rønne Basse er cand.mag. i audiologopædi og arbejder som underviser og konsulent ved Københavns Professionshøjskole. Her uddanner hun kommende sprogvejledere og logopæder og samarbejder med pædagoger i praksis om at udvikle sproglige læringsmiljøer i høj kvalitet.

Yderligere information

Vægt 0,6 kg
  • Forfatter: Laura Rønne Basse
  • År: 2024
  • Sidetal: 140
  • Forlag: Dansk Psykologisk Forlag

Relaterede produkter

Login

Registrering

Registrer dig for at oprette dig som digital abonnent – eller for at se dine seneste ordrer – redigere din leverings- og fakturerings-adresse – eller redigere dit kodeord og kontoinformation.

Hvis du oplever problemer med at registrere dig, så venligst skriv til
bogbutik@paedagogiskforum.dk, så opretter vi kontoen for dig.

Allerede bruger, men glemt dit kodeord?

[user_registration_form id="74967"]