Hvis du siger missetand … – historien om dansk børnemusik

Hvis du siger missetand

Hvis du siger missetand … – historien om dansk børnemusik

239,96 kr. (299,95 kr. inkl. moms)

Beskrivelse

Hvis du siger missetand …

– historien om dansk børnemusik

er den første bog om den righoldige danske børnemusiktradition. Gennem nye interviews med en række centrale kilder fortælles historien om en genre, de fleste har et forhold til – og om, hvordan både den pædagogiske og musikalske mode har udviklet sig gennem de sidste tres år, hvor børnemusikken herhjemme har afspejlet et særligt progressivt syn på ikke bare musikpædagogik, men også på børn og børneliv i bredere forstand. Det er historien om en enestående insisteren på at tage børn alvorligt.

Og om alle de velkendte favoritter, fra Bennys badekar, Kaj & Andrea og Bamse & Kylling til 1990’ernes populære Åh Abe-serie – og videre ind i et nyt årtusinde, hvor børnemusikken gradvist er blevet udfaset, fordi voksenkulturen i stigende grad har vundet indpas i børneværelset, men hvor figurer som Onkel Reje holder fanen højt.

Foruden en grundig og gennem researchet kulturhistorisk præsentation byder Hvis du siger missetand … på et righoldigt billedmateriale samt tekster til en lang række danske børnesange fra de sidste godt 75 år. Derfor henvender bogen sig da også til såvel forældre og barnlige sjæle, der gerne vil have genopfrisket barndommens soundtrack (og eventuelt give det videre til egne børn) som til den seriøst kulturhistorisk interesserede læser – herunder studerende og undervisere inden for eksempelvis de pædagogiske fag.

Espen Strunk (f. 1980) er freelanceskribent og underviser. Han er uddannet cand.mag. i litteraturhistorie og har været tilknyttet musikmagasinet GAFFA gennem en længere årrække. Han har udgivet en række bøger, senest Superbenzin & kærlighed (2020) sammen med Søren Kragh-Jacobsen, biografien En gylden korkprop (2021) i samarbejde med Iben Hjejle samt interviewbogen Den sidste rockjournalist (2021).

Yderligere information

Vægt1,3 kg
  • Forfatter: Espen Strunk
  • År: 2023
  • Sidetal: 248
  • Forlag: Turbine

Relaterede produkter

Login

Registrering

Registrer dig for at oprette dig som digital abonnent – eller for at se dine seneste ordrer – redigere din leverings- og fakturerings-adresse – eller redigere dit kodeord og kontoinformation.

Hvis du oplever problemer med at registrere dig, så venligst skriv til
bogbutik@paedagogiskforum.dk, så opretter vi kontoen for dig.

Allerede bruger, men glemt dit kodeord?

[user_registration_form id="74967"]