Sensitivering af organisationer – Psykologisk tryghed, resonans og ledelse

Sensitivering af organisationer

Sensitivering af organisationer – Psykologisk tryghed, resonans og ledelse

324,50 kr. (405,62 kr. inkl. moms)

Beskrivelse

Sensitivering af organisationer

– Psykologisk tryghed, resonans og ledelse

Ledelse i en pædagogisk praksis bør altid sigte mod at styrke udviklingen af den psykologiske tryghed i organisationen for herigennem at skabe mulighed for, at læringens drivkraft kan opstå i det daglige samspil mellem voksne og børn. Drivkraften i læring kan beskrives som den knitren eller vitalitet, der opstår i det gode samspil mellem lærer, elever og det, de er samlet om. Om et sådant samspil kommer til at emme af vitalitet, afhænger af en lang række faktorer.

Bogen Sensitivering i organisationer er et konkret bidrag til arbejdet med at udfolde organisatoriske og relationelle elementer, der kan danne grundlag for resonansrum for læring og udvikling i skoler og institutioner. På baggrund af et pædagogisk udviklingsprojekt på Mølleholmskolen i Høje-Taastrup Kommune beskriver bogen, hvordan man som skole kan styrke den pædagogiske kultur i en mere positiv og ressourceorienteret retning. Med udgangspunkt i ICDP-programmet, der er et relations- og ressourceorienteret program med fokus på at udvikle de professionelles relationelle kompetencer, er det nemlig lykkedes Mølleholmskolen at skabe bedre psykiske arbejds- og læringsmiljøer. På baggrund af disse erfaringer gennemgår bogen en række forskellige perspektiver og praksisser, der kan medvirke til at styrke samspillet på skolen og hermed muligheden for, at børn og voksne kan opleve tryghed og vitalitet i deres læringsmiljøer.

Bogen henvender sig til alle professionelle aktører, der – ud fra et ledelsesperspektiv – er optaget af, hvordan man kan styrke inklusionen ved at inddrage de relationelle kompetencer i sin personlige ledelsesstil og i opgaven med at styrke den psykologiske tryghed og sensitivere organisationen.

Samtidig kan bogen være en inspiration for alle, der ønsker at implementere en relations- og ressourceorienteret pædagogik i skoler med fokus på gode psykiske arbejds- og læringsmiljøer.

  • Forfatter: Anne Linder, Jens Linder og Jesper Gregersen
  • År: 2023
  • Sidetal: 192
  • Forlag: Dafolo

Relaterede produkter

Login

Registrering

Registrer dig for at oprette dig som digital abonnent – eller for at se dine seneste ordrer – redigere din leverings- og fakturerings-adresse – eller redigere dit kodeord og kontoinformation.

Hvis du oplever problemer med at registrere dig, så venligst skriv til
bogbutik@paedagogiskforum.dk, så opretter vi kontoen for dig.

Allerede bruger, men glemt dit kodeord?

[user_registration_form id="74967"]