Trivsel hos børn og unge i en digital tid – Mediehåndbog til forældre og fagpersoner

Trivsel hos børn og unge i en digital tid

Trivsel hos børn og unge i en digital tid – Mediehåndbog til forældre og fagpersoner

220,00 kr. (275,00 kr. inkl. moms)

Beskrivelse

Trivsel hos børn og unge i en digital tid – Mediehåndbog til forældre og fagpersoner

Ud fra en pædagogisk synsvinkel belyser denne mediehåndbog børns og unges opvækst i en digitaliseret verden. Bogen tager udgangspunkt i alderen 0-16 år og beskæftiger sig med børns og unges udviklingsbehov samt de udfordringer, der er forbundet med et tidligt og intensivt medieforbrug:

Forringelse af hjernens udvikling, kommunikationsstress, fare for afhængighed, tab af privatliv, indhold der er uegnet eller decideret skadeligt for børn og unge, cyber-mobning og helbredsproblemer forårsaget af kontinuerlig stråling fra trådløse enheder.

Bogen bibringer råd og vejledning, der retter sig mod de enkelte alderstrin og hvordan man sikrer gunstige betingelser for vækst og modning for både hjerne og krop i barnets og den unges udvikling, og det drøftes, hvordan man som forældre kan vejlede barnet til at finde en passende balance mellem onlinelivet og et grundlæggende menneskeligt behov for nærvær, fysisk kontakt og ægte sanseoplevelser.

“Det er paradokset i vores digitale fremtid: hjerneudvikling kræver tid og dygtig leg, arbejde og handling i den virkelige verden gennem de første 15-16 år. Resultatet er evnen til selvkontrol og selvstændig tænkning, som er grundlæggende for mediekompetence. 

Forfatterne til denne bog, som alle er specialister, tilbyder praktiske råd til alderstilpasset hjernestimulering, opmuntrer lærere og forældre til at finde måder at beskytte deres børn mod unødvendig og skadelig for tidlig brug af elektroniske enheder. De giver råd til at hjælpe børn med at udvikle deres unikke kreativitet og til at lære at lære ud fra deres eget initiativ.”

Dr. Michaela Glöckler, børnelæge

Yderligere information

Vægt0,7 kg
 • Forfatter: Michaela Glöckler
 • År: 2023
 • Sidetal: 150
 • Forlag: Blue Pearl Books

Relaterede produkter

Login

Registrering

  Registrer dig for at oprette dig som digital abonnent – eller for at se dine seneste ordrer - redigere din leverings- og fakturerings-adresse - eller redigere dit kodeord og kontoinformation.

  Hvis du oplever problemer med at registrere dig, så venligst skriv til
  bogbutik@paedagogiskforum.dk, så opretter vi kontoen for dig.

  Allerede bruger, men glemt dit kodeord?