Universitetet og dets fjender – og om livet på Aarhus Universitet og DPU

Universitetet og dets fjender

Universitetet og dets fjender – og om livet på Aarhus Universitet og DPU

239,96 kr. (299,95 kr. inkl. moms)

Beskrivelse

Universitetet og dets fjender

– og om livet på Aarhus Universitet og DPU

Udkommer 23.02.24

De moderne danske universitetet er i dag underlagt stærke ledelser og strategier, der skal medvirke til at løse samfundets udfordringer. Det lyder måske godt, men desværre har det ikke noget med et universitet at gøre, oftest endda tværtimod.

I bogen ”Universitetet og dets fjender – og om livet på Aarhus Universitet og DPU” kan man læse om, hvad et universitet egentlig er. Med udgangspunkt i den universitetsfilosofiske tradition udarbejdes en skitse til en videnskabelig republik, som er karakteriseret ved nysgerrighed, sandhedskærlighed, politisk uafhængighed og intellektuelt engagement.
Dernæst omtales en række af de universitetsreformer, som har fundet sted i de seneste 50 år, samt den omfattende efterfølgende kritik, der har været. Der argumenteres for, at reformerne er udtryk for et opgør med den omtalte filosofiske sammenhæng og dermed med hele samfundets kundskabsforståelse.

Endelig undersøges, hvordan disse ændringer konkret har materialiseret sig i en række sager på Aarhus Universitet og på DPU, som i indbyrdes vekselvirkninger har forstærket de omtalte problemer. I den forbindelse gennemgås en række sager, der eksemplificerer denne hypotese.

Yderligere information

Vægt0,5 kg
 • Forfatter: Thomas Aastrup Rømer
 • År: 2024
 • Forlag: Klim

Relaterede produkter

Login

Registrering

  Registrer dig for at oprette dig som digital abonnent – eller for at se dine seneste ordrer - redigere din leverings- og fakturerings-adresse - eller redigere dit kodeord og kontoinformation.

  Hvis du oplever problemer med at registrere dig, så venligst skriv til
  bogbutik@paedagogiskforum.dk, så opretter vi kontoen for dig.

  Allerede bruger, men glemt dit kodeord?