Med specialpædagogisk blik – at observere og forstå børn med særlige udfordringer

Med specialpædagogisk blik

Med specialpædagogisk blik – at observere og forstå børn med særlige udfordringer

183,96 kr. (229,95 kr. inkl. moms)

Beskrivelse

Med specialpædagogisk blik

– at observere og forstå børn med særlige udfordringer

Udkommer 13-12-2023

Dagtilbuddet er ofte barnets første møde med et socialt fællesskab udenfor hjemmets trygge rammer, og det sted, hvor barnet for første gang bliver mødt af krav og forventninger udenfor familien.

Specialpædagog og konsulent Anne Andersen giver i Med specialpædagogisk blik kvalificerede bud på, hvordan pædagoger kan bidrage til at nuancere opfattelsen af børn i udsatte positioner. Bogen indeholder blandt andet gode råd til en pædagogisk praksis i den tidlige indsats, der tager højde for både pædagogers, forældres og børns behov og perspektiver.

Gennem cases fra virkelighedens dagtilbud belyser bogen spørgsmålet om børnenes muligheder og betingelser for deltagelse. Børnenes forudsætninger i hverdagen bliver analyseret sammen med pædagogernes udtalelser og handlinger for at undersøge, hvordan barnet bedst kan understøttes. Tilgangen underbygges af Anne Andersens omfattende erfaring fra mange års specialpædagogisk arbejde og af et afsæt i pædagogisk litteratur.

Bogen henvender sig til pædagoger, studerende og alle med interesse i den vigtige debat om inklusion i dagtilbud.

Anne Andersen er uddannet pædagog med en mastergrad i specialpædagogik. Hun har igennem mange år beskæftiget sig med det specialpædagogiske område med særligt fokus på børn og unge i udsatte positioner. Anne Andersens faglige virke spænder over et arbejdsliv som special­pædagog på en somatisk børneafdeling, familiebehandler på et døgntilbud for unge sår­bare familier, special­pædagog i dag- og døgn­tilbud samt en årrække som specialpædagogisk konsulent og VISO-specialist.

 • Forfatter: Anne Andersen
 • År: 2023
 • Sidetal: 127
 • Forlag: Frydenlund

Relaterede produkter

Login

Registrering

  Registrer dig for at oprette dig som digital abonnent – eller for at se dine seneste ordrer - redigere din leverings- og fakturerings-adresse - eller redigere dit kodeord og kontoinformation.

  Hvis du oplever problemer med at registrere dig, så venligst skriv til
  bogbutik@paedagogiskforum.dk, så opretter vi kontoen for dig.

  Allerede bruger, men glemt dit kodeord?