Pædagogprofessionens historie og aktualitet.

Pædagogprofessionens historie og aktualitet

Pædagogprofessionens historie og aktualitet.

– Bind 2, Kald og kundskab. Brydninger i børnehavepædagogikken 1870 til 2015.

199,96 kr. (249,95 kr. inkl. moms)

Beskrivelse

Pædagogprofessionens historie og aktualitet

Med det moderne gennembrud indledes en række brydninger i børnehavepædagogikkens historie. Ud røg i første omgang de gamle asylers mål om at ’åbne børnenes hjerter for fromhed og gudsfrygt’. Ind kom Fröbels pædagogik, der i Danmark hurtigt skulle blive forbundet med tidens nye videnskabelige idealer for børne-og udviklingspsykologi.   

 
Siden har pædagogiske ideer, teorier og ideologier tørnet sammen. Centralt i Pædagogprofessionens historie og aktualitet står striden om grundlaget for pædagogfagets viden. På tværs af historien behandles fire afgrænsede perioder fra 1870 til i dag.   
 
Vi følger de dominerende aktører og deres ideer i moderniseringen af Fröbels tænkning og i bruddet med den, efterhånden som Montessoris udviklingspædagogik vinder udbredelse  i 1920’ernes Danmark. Vi overværer kampen mellem 1960’ernes vækstpædagogik og de nye og mere strukturerede former for børnepædagogik,
der i 70’erne sætter temaet ’socialisering’  i centrum. Endelig får vi indblik i det fokus på læring og kompetenceudvikling, der har præget synet på børn og barndommen  siden midten af 1990’erne.

Yderligere information

Vægt0,7 kg
  • Forfatter: Søs Bayer, Jens Erik Kristensen m.fl.
  • År: 2015
  • Sidetal: 239
  • Forlag: U Press

Relaterede produkter

Login

Registrering

Registrer dig for at oprette dig som digital abonnent – eller for at se dine seneste ordrer – redigere din leverings- og fakturerings-adresse – eller redigere dit kodeord og kontoinformation.

Hvis du oplever problemer med at registrere dig, så venligst skriv til
bogbutik@paedagogiskforum.dk, så opretter vi kontoen for dig.

Allerede bruger, men glemt dit kodeord?

[user_registration_form id="74967"]